DSC_0736

Luuc Brans heeft een passie voor het overdragen van kennis. Naast zijn baan als docent op een middelbare school is hij sinds 2015 betrokken bij Swammerdam. Hij studeerde politicologie en sociologie aan de UvA en de master Nationalism Studies aan de University of Edinburgh (2015). Luuc maakte onder meer uitzendingen over nieuwe vormen van religie, de Koude Oorlog & Amerikaanse grand strategy, wetenschap van de wetenschap, André Hazes en dieren in Amsterdam en daarbuiten.

 

 

 

DSC_0790

Misha Melita schrijft en spreekt graag over wetenschap. Ze studeerde sociologie aan de UvA en doet nu de master journalistiek aan de Universiteit Leiden. Misha maakte onder andere uitzendingen over geluksonderzoek, sexy selfies, lelijke architectuur in Amsterdam, onderzoek achter de tralies en hoe je bent wat je (w)eet.

 

 

 

 

 

DSC_0743Henk Ruigrok van der Werven woont tussen de hoeren van Amsterdam, wat perfect aansluit bij zijn interesses voor historische én actuele marges. Hij studeerde geschiedenis aan de UvA en doet aan dezelfde universiteit nu de master journalistiek. Henk maakte uitzendingen over de heroïne epidemie in Amsterdam, uitgestelde zwangerschap, big data in de gezondheidszorg en de deeleconomie.

 

 

 

 

DSC_0759

Elmer Rikhof is vooral geïnteresseerd in grensgevallen. Naast zijn werkzaamheden in de bouw zet hij zich als social media manager in voor de Stichting Stop Ecocide. Daarnaast is hij bezig met zijn Master Wijsbegeerte aan de UvA. Zijn interesses liggen vooral bij de rafelranden van ons Westerse manier van denken en de wetenschap. Hij maakte uitzendingen over Islamitisch feminisme, ecocidewetgeving, rondvliegende UFO’s die gewoon bestaan en het voedsellabyrint.
Naast Radio Swammerdam maakt Elmer elke week minireportages voor AmsterdamFM.

 

 

 

DSC_0754

Maureen Voestermans werkte al langer in de media maar zocht een plek waar ze vrij kon experimenteren met het bespreken van abstracte onderwerpen zoals snaartheorie en quantumcomputing. Bij Radio Swammerdam deed zij haar eerste presentatie-ervaring op met haar dossier dat diep in de fundamenten van de realiteit dook. Naast redacteur is Maureen ook freelance wetenschapsjournaliste en sinds kort werkzaam bij het Rathenau Instituut. Luister hier alle afleveringen van het dossier fundamenten van de realiteit.

 

 

 

DSC_0776

Lieven Heeremans is sinds 2014 betrokken bij Radio Swammerdam en sinds 2015 eindredacteur van het programma. Hij studeerde wijsbegeerte aan de UvA en doet nu de master Media and Performance studies (film, theater en televisiewetenschap) aan de Universiteit Utrecht. Het zal niemand verbazen dat hij een bovengemiddelde interesse heeft in media, zij het meer in de ‘achterkant’ dan de inhoud zelf. Lieven maakte uitzendingen over satire, het fenomeen liveness, wetenschap achter geur en fermentatie, of je nog iets te verbergen hebt en multi-meta-trans- en interdisciplinariteit

Vorig seizoen besprak hij dance en drugs in Amsterdam, fietsonderzoek, serieuze game-wetenschap en nieuwe initiatieven in het hoger onderwijs.