Kunnen we een vergelijking trekken tussen de migratie van mensen en die van vogels? Daar ging het deze zondagochtend over bij Radio Swammerdam. Bij Emma & Nathalie aan tafel zaten Wouter Vansteelant, die aan de Universiteit van Amsterdam onderzoek doet naar de migratiepatronen van roofvogels. Hij vertelde over wespendieven met rugzakjes en dat vogels ook een cultuur hebben.
Over migratie van mensen sprak Norah Karrouche, docent aan de Vrije Universiteit. Zij sprak over wat migratie nou eigenlijk is en wat de invloed van migratie is op het Rif-gebied in Noord-Marokko.
Beide sprekers raakten in een bevlogen gesprek over de invloed van migratie, en een van de overeenkomsten bleek te zijn dat zowel mensen als vogels eigenlijk het liefst thuis zouden blijven, en alleen migreren als dit nodig is om te overleven.
Heidi las een prachtige poëtische column voor en Marie Beth & Emma gingen op bezoek bij vogelteller Frank van Groen en maakten daar een reportage over.

P.S. Benieuwd naar het artikel wat bij de afbeelding hoort? Lees het hier: http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/jav.00457/epdf

Presentatie: Emma van Veenen & Nathalie Janssen
Gasten: Wouter Vansteelant & Norah Karrouche
Column: Heidi Dorudi
Reportage: Marie Beth van Egmond